MA među bezbjednima

Bez autora
Oct 16 2011

Montenegro erlajns je jedna od najbezbjednijih kompanija vazdušnog saobraćaja, pokazala je kontrola međunarodno priznate IATA inspekcije, koja je proteklih pet dana nadzirala rad tog prevoznika. Montenegro erlajns je predstavio preliminarne rezultate kontrole bezbjednosti koju je sprovela inspekcija uruženja IATA, međunarodne asocijacija redovnih avio-kompanija koji ima 280 članica i koja je razvila standarde za procjenu operativne bezbjednosti - IOSA. Taj sigurnosni program je pokrenut 2003. a kompanije se po tom osnovu kontrolišu svake druge godine. IOSA znači za MA da može da sarađuje sa drugim kompanijama, kada je posrijedi bezbjednost, da su ispunjeni najviši zahtjevani standardi. Svi djelovi Montenegro erlajnsa moraju da prođu najviši standard u tih 930 kriterijuma, i ove godine su svi zadovoljeni.

MA među bezbjednimaMontenegro erlajns je jedna od najbezbjednijih kompanija vazdušnog saobraćaja, pokazala je kontrola međunarodno priznate IATA inspekcije, koja je proteklih pet dana nadzirala rad tog prevoznika.

Montenegro erlajns je predstavio preliminarne rezultate kontrole bezbjednosti koju je sprovela inspekcija uruženja IATA, međunarodne asocijacija redovnih avio-kompanija koji ima 280 članica i koja je razvila standarde za procjenu operativne bezbjednosti - IOSA. Taj sigurnosni program je pokrenut 2003. a kompanije se po tom osnovu kontrolišu svake druge godine.

- IOSA znači za nas da možemo da sarađujemo sa drugim kompanijama, kada je posrijedi bezbjednost, da smo ispunili najviše zahtjevane standarde. Svi djelovi Montenegro erlajnsa moraju da prođu najviši standard u tih 930 kriterijuma, i ove godine su svi zadovoljeni - kazao je direktor operativnih službi i održavanja Milovan Milić

Ocjena tročlane inspekcije koja je proteklih pet dana kontrolisala operativnu bezbjednost u Montenegro erlajnsa je najviša moguća, kazao je predstavnik IOSA inspekcije Žerar Meja.

- Montenegro erlajns je na top nivou, znači među najboljima, što se tiče IOSA.Trebalo bi da promijeni samo Safety Management sistem, koji čine posebne procedure i koji je u svijetu noviji. Može se desiti da zato bude dodatnih zahtjeva kada bude dolazila sljedeća IOSA inspekcija.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik